När boken Speedway kom ut på Rabén & Sjögren 2001 såg världen ganska annorlunda ut, i alla fall om man räknar hur webbplatser såg ut och fungerade. Eftersom jag (som alltså skrev boken Speedway) själv jobbar med webbutveckling, så var det naturligt att göra en liten webbplats om boken.

Med åren har tekniken sprungit förbi den ursprungliga webbplatsen och kommit allt längre bort. Till slut gick det knappt att läsa den i mobilen osv. Det har länge varit hög tid att göra något åt saken – eller lägga ned sajten.

Efter att boken gått sina turer i bokhandel och bibliotek och sålts på bokrean, så var det en gång dags för Speedway att hamna där alla böcker så småningom hamnar – i återvinningen. Förlaget frågade om jag ville ta emot den upplaga som fanns kvar eller om de skulle slänga den (eftersom det kostar att lagerhålla böcker så är det tyvärr en naturlig del av bokproduktionen).

Jag valde att ta emot, tror jag, två kartonger och en hel del exemplar finns kvar i fabriksnytt skick. Om det hänt mycket med internet, så har det inte förändrats lika mycket i speedwayens värld. Jag talar förstås i egen sak, men jag tror att boken håller väl än idag som introduktion till denna motorsport.

Så välkommen att läsa om boken Speedway, titta på Per Gustavssons fantastiskt fina illustrationer och beställ gärna boken. Det är synd att den står i en kartong hemma hos mig, när den kan göra nytta hos en intresserad ung person.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − ett =

Back to Top