Speedway är det korta och koncisa namnet på boken om speedway. Boken vänder sig till barn och unga som vill lära känna en av våra största motorsporter.

Det dånar, avgaserna sticker i näsan och dammet drar in som dimma över läktarna. Följ den spännande matchen mellan Raketerna och Tigrarna. Ska Tigrarna hålla sig kvar i högsta divisionen så måste de vinna!

I boken Speedway, den första barnboken om en av Sveriges största sporter, kan du läsa om hur tävlingen går till, hur speedwaymotorcykeln fungerar, vad som händer runt banan och om de stora stjärnorna genom tiderna.

Boken rymmer 48 sidor med både fakta om sporten, en berättelse om en match i serieform och en rad roliga detaljer och teckningar. Boken vänder sig till barn och ungdomar från cirka 9 år, men den kan också tjäna som en grundlig introduktion till speedwaysporten för alla åldrar. Tanken är att boken ska kunna ge svar på frågor som gärna väcks inför speedway, både för publiken och den som är sugen på att själv börja köra.

  • Hur fungerar tvåminutersregeln?
  • Vad är tejpen?
  • När kan man börja träna?

Boken tar också upp speedwaysportens historia, hur man gör när man kör taktiskt och vad som händer i depån.

»Speedway« är den första riktiga barn- och ungdomsboken om speedway på svenska. Det är en faktabok full av dramatik, spänning – och humor.

Vill du beställa boken Speedway?

Här kan du beställa boken till ett förmånligt pris, direkt från författaren.

Fakta om boken Speedway

Speedway av Magnus Nilsson (text) och Per Gustavsson (bild). Inbunden. 48 sidor. Rikt illustrerad i fyrfärg. Utgiven av Rabén & Sjögren, 2001. ISBN 91-29-65315-0.

Back to Top