Vilka är författare till boken Speedway? Här får du veta lite mer om Magnus Nilsson, som skrivit texten, och Per Gustavsson, som illustrerat hela boken.

Magnus Nilsson har skrivit texten

Hänger du med på speedway? frågade min kompis, född och uppvuxen i speedwaystaden Västervik. Han hade känningar i laget och kunde nog ordna så att vi fick komma in i depån och kolla närmare på motorcyklarna.

Visst, svarade jag och tänkte att det kunde vara en lagom exotisk upplevelse för en som aldrig brytt sig det minsta om motorsport.

Sagt och gjort, vi tog tunnelbanan ut till Gubbängen för att se det gamla storlaget Getingarna ta emot uppstickaren Västervik.

Någon sorts kärlek vid första ögonkastet blev det, som så ofta då slumpen för en in i nya och okända världar.

Speedway ger näring åt fantasin och stimulerar många sinnen. Det är inte bara en spännande match. Det låter och luktar. Det känns i magen när motorcyklarna fräser förbi i kurvan. Samma känsla som jag inbillar mig finns hos föraren.

Jag är född 1966, bosatt i Stockholm och verksam som digital strateg.

(Den här texten är saxad ur Svensk Bokhandels debutantnummer.)

Kontakta Magnus Nilssonspeedway@portabla.se.

Per Gustavsson har gjort alla bilder

Per Gustavsson är utbildad vid HDK i Göteborg. Frilansar som illustratör och barnboksförfattare sedan många år. Arbetar med läromedel, barnböcker, faktaböcker för barn och ungdom samt tidskrifter.

Per Gustavsson är framförallt känd för bokserien om Prinsessan, som inleddes med boken Så gör prinsessor 2003.

Läs mer om Per Gustavsson på hans webbplats: www.pergustavsson.se.

Beställ boken Speedway

Här kan du beställa boken Speedway.

Back to Top